В Україні стало більше роботи для студентів

В Україні стало більше роботи для студентів

Сфера молодих спеціалістів в Україні найбільш динамічно зростає. При цьому роботодавці вловлюють сезонність сегменту – кількість вакансій у січні, квітні та серпні зменшується, а в бізнес-сезони приростає більш активно.

Майже половина всіх молодіжних вакансій і трохи більше чверті резюме – з Київській області. А кожна десята вакансія і десяте резюме належать харків’янам. 10% резюме і в Дніпропетровській області, але вакансій всього 8%. Такий же розрив на користь кількості резюме не тільки в Дніпропетровській, а й у решти областей.

Найбільш благодатною в залученні студентів є професійна сфера продажів – 32% вакансій і 16% резюме належать клієнт-менеджменту. На другому місці – торгівля з 9% вакансій і 6% резюме. Найбільш бажаною для студентів є ІТ-сфера – 9% резюме проти 3% вакансій. А ось із виробництвом – з точністю до навпаки: 10% вакансій і 1% резюме.

Перевага частки вакансій над резюме спостерігається і в маркетингу, і у адміністративного персоналу, а ось резюме переважають у сфері гостинності, спорті і робочих спеціальностях.

Середня заробітна плата за всіма позиціями практично в півтора рази перевищує середні очікування по заробітній платі самих здобувачів. Тільки в сфері бухгалтерії здобувачі хочуть більше грошей, ніж їм пропонують компанії-роботодавці. А в професійних сферах нерухомості, туризму та інформаційних технологіях зарплати у вакансіях майже вдвічі перевищують побажання претендентів.

http://news.finance.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад