Спеціалістів і магістрів в Україні частіше наймають на роботу

Спеціалістів і магістрів в Україні частіше наймають на роботу

В Україні більше шансів знайти роботу в володарів дипломів спеціалістів та магістрів. Бакалаври також мають шанси знайти роботу, але не такі великі, які є у перших. Ще більші шанси працевлаштуватися при наявності диплома MBA. В даний час в 42% компаній на території України мають співробітників з дипломами бізнес-шкіл.

 

Тільки для кожного п'ятого роботодавця рівень освіти кандидата не має значення. Решта так чи інакше цікавляться цим питанням. Найрідше віддають перевагу бакалаврам - всього 7% компаній готові наймати на роботу людей з дипломом про базову вищу освіту.

 

Найбільший успіх у роботодавців мають спеціалісти та магістри - 30%, а також студенти і люди з незакінченою вищою освітою - 43%. Роботодавці більш охоче і частіше за все на невеликі гроші беруть студентів в надії через кілька років отримати професіонала, "заточеного" під роботу саме в цій компанії.

 

Роботодавці також звертають увагу на додаткову освіту претендентів. Тільки троє зі ста не беруть до уваги курси і тренінги, які пройшов здобувач. Більше половини особливо цінують додаткову освіту, якщо воно має відношення до посади і майбутню роботу.

 

Ще третина компаній - якщо освіта підкріплено необхідними навичками та досвідом. Лише для 8% важливо наявність самого сертифіката. Дослідження проводилося в грудні 2016 року, в ньому взяли участь 235 роботодавців з різних регіонів України.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад