Три речі, які колеги не скажуть вам в обличчя

Три речі, які колеги не скажуть вам в обличчя

«Ти робиш помилку»
Повідомляти про помилки вміють далеко не всі. По-перше, це якось незручно. По-друге, може здатися, що ви зловтішаєтеся. І далі за списком. Тому часто люди не вказують один одному на помилки. І даремно.
Якщо ви мовчите, бачачи, що колега йде «по кривій доріжці», ви ніяк йому не допомагаєте. Ваша ввічливість може зіграти дуже злий жарт. Невеликий недолік лавиною може перетворитися в провал, зачепивши не тільки репутацію рядового співробітника, але і всієї компанії. А це, в свою чергу, може відбитися і на вас.
Якщо ви самі не хочете опинитися жертвою помилки, на яку свого часу вам ніхто не вказав, дайте зрозуміти своїм колегам по роботі, що ви відкриті до критики і завжди готові вислухати слушне зауваження. Не реагуйте на критику занадто гостро або болісно, не відгороджуйтеся від колег. Словом, якщо ви нормально реагуєте на зауваження, вам завжди буде легше вчасно виправити недоліки.
Сприймайте зауваження як шлях до вдосконалення, а не як чуже бажання вас зачепити.
«Ти зазнався»
Якщо ваша «корона» більше не поміщається в двері, швидше за все про це вже говорить весь офіс. Але вам в обличчя це скаже тільки найсміливіший, або тільки керівник. Якщо ви відчуваєте, що до вас охолов колектив, якщо ваша зарплата зростає, обов'язки збільшуються, в загальному, ви біжите вгору кар'єрними сходинками, не забувайте звірятися з внутрішнім «рівнем совісті».
Перевірте себе: чи не зазналися ви, чи не перестали вітатися з тими, хто нижче рангом, чи не берете на себе занадто багато. Якщо при чесному діалозі з собою вам є, за що «зачепитися», задумайтеся.
«Твоя поведінка дратує»
Буває і так, що ви вважаєте себе душею колективу або просто вважаєте, що у вашій поведінці немає нічого «такого», а насправді ви дратуєте весь колектив. Чим? Своїм непрофесіоналізмом – вам абсолютно нічого не можна довірити, а кожну задачу за вами потрібно перевіряти ще раз. Своїми звичками – ви голосно розмовляєте, чавкає, відволікаєте всіх своїми історіями про сварки з родичами. Ви розпускаєте чутки і плетете інтриги.
Про таких людей все всі знають, вони мало кому подобаються, але ніхто явно не вказує на їхні недоліки. Простежте за своєю поведінкою. Зверніть увагу, як люди реагують на ваші жарти та розповіді, кличуть вас на посиденьки після роботи, чи звертаються за допомогою. Якщо помітите «тривожні симптоми», попрацюйте над своєю поведінкою.
Нікому не хочеться бути вигнагцем. Щоб повернути прихильність колективу, доведеться докласти зусиль, але воно того варте.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад