Мотивація їжею. Чи робить їжа в офісі команду щасливою

Мотивація їжею. Чи робить їжа в офісі команду щасливою

Компанія Seamless проводила опитування серед 1200 співробітників американських і британських компаній, що працюють в командах від 20 осіб. Згідно з цими результатами, 60% респондентів стверджують, що їжа в офісі змусила б їх відчувати власну цінність для компанії, залученість. А рівень залученості команди напряму впливає на продуктивність і покращує фінансові результати.
Більше 50% сказали, що безкоштовний обід суттєво вплинув би на їхнє рішення прийняти чи відмовитися від job offer. А 60% вбачають в обідах можливість і стимул посидіти й поспілкуватися з колегами. Ще 50% відмітили, що доступність їжі організувала їх і зробила підхід до власного харчування більш розумним.
Засновник сервісу O’Chef Олександ Приходько, який пропагує здорове та корисне харчування в офісах, відправляючи кухарів готувати обіди безпосередньо в офісах київських компаній, а точніше, на їхніх кухнях, каже: «Можу з упевненістю сказати, що мати власного кухаря в офісі – це справжній бонус для компанії. Плинність кадрів, за словами власників та HR компаній, де працюють наші кухарі, значно зменшується, а переманити до себе кращих професіоналів стає простіше. Зараз усі працюють в шаленому темпі, і часто не залишається часу поїсти. Саме цю проблему ми намагаємося вирішити, адже це здоров’я людей, здоров’я команди. Коли обід чекає на вас за стінкою вашого кабінету, то ви витратите на це всього 10-15 хвилин, тож питання «Їсти чи не їсти?» відпадає автоматично».
До речі, як виявилося, більше ніж половина співробітників не встигають поснідати вдома або просто не хочуть витрачати на це час, тому кухарі O’Chef готують ще й сніданки.
Загалом, незалежно від того, оплачують своє харчування самі працівники, або компанія повністю чи частково його компенсує, результат один – працівники задоволені та більш лояльні до компанії, тому що вони бачать турботу компанії про себе, вони бачать свіжі продукти й кухаря, який готує їм їжу, умови, в яких це відбувається. Погодьтеся, навіть елементарно їсти з тарілки, а не з одноразового посуду – приємніше та корисніше», – запевняє Олександр Приходько.
Звісно, потрібно враховувати, що такі привілеї на роботі, як їжа, мають значення, але їх потрібно поставити в контекст умов праці в цілому.
Компанії, які роблять все, щоб продемонструвати своїм співробітникам визнання та цінність кожного, зазвичай отримують і хороші оцінки в рейтингах кращих роботодавців. А це вже прямий шлях до формування команди мрії!
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад