Виплата субсидій «живими» грошима продовжиться в квітні і травні

Виплата субсидій «живими» грошима продовжиться в квітні і травні

Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.

«Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій і виплату відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, адже виплата «живих коштів» продовжиться в квітні і травні», – каже Розенко.

Відзначається також, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд і «Ощадбанк» отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн. «Середній розмір субсидії становить 1680 грн», – уточнив віце-прем'єр, зазначивши, що в наступному опалювальному сезоні виплата субсидій «живими грошима» продовжиться.

Нагадаємо в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року та поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації повинні бути притягнуті громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У лютому Кабінет Міністрів скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

https://www.unian.net/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад