Українці не хочуть вести особистий бюджет: як економити

Українці не хочуть вести особистий бюджет: як економити

«Близько 90% українців не ведуть власний бюджет, пояснюючи це тим, що мають такий дохід, який можна буквально по пам'яті розписати. Однак коли людина починає записувати свої витрати, вона виявляє, що існує безліч «пробоїн в бюджеті», через які гроші могли б і не витікати», цитує прес-служба ФГВФО.

Олеся Шніцер також дала поради з придбання правильних фінансових звичок.

«Існує декілька загальних правил економії коштів. З регулярного доходу, наприклад, заробітної плати, рекомендується щомісяця відкладати 10%. Зекономлена таким чином сума буде служити резервом в разі непередбачених витрат. З нерегулярних доходів, таких як премія, подарунок або якийсь виграш, потрібно відкладати не менше 50%», рекомендує Шніцер.

За її словами, примножити зекономлені кошти можна, поклавши їх на депозит. Для максимально ефективного використання цього інструменту необхідно враховувати декілька факторів, зокрема, термін розміщення вкладу та його прибутковість, а також переконатися, що обраний вид вкладу підпадає під гарантії ФГВФО. Як відомо, сума вкладу, який гарантує Фонд, не повинна перевищувати 200 тисяч гривень (за винятком ряду державних банків).

https://www.minprom.ua/

 

 

 

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад