Низькі зарплати під час війни пропонують виключати з обрахунку пенсій: новий законопроєкт

Низькі зарплати під час війни пропонують виключати з обрахунку пенсій: новий законопроєкт

9 червня Г. Третьякова та інші нардепи зареєстрували у ВРУ проєкт Закону №7453 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо можливості виключення періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

Законопроєктом пропонується недопущення зниження коефіцієнту заробітної плати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону  «Про правовий режим воєнного стану».

Тобто за вибором особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, можуть бути виключені періоди страхового стажу під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону «Про правовий режим воєнного стану», а також протягом трьох місяців з дня припинення або скасування воєнного стану".

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і буде застосовуватися у період з 24 лютого 2022 року.

При цьому особи, яким призначено пенсію в період з 24 лютого 2022 року до набрання чинності цим Законом, будуть мати право на перерахунок пенсії з урахуванням положень цього Закону.

https://news.dtkt.ua/labor/pensions/76755

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад