Припиніть вибачатися – це заважає кар'єрі

Як часто ви вибачаєтеся на роботі через якісь дрібниці? Берете на себе провину за плутанину, яка виникла через те, що інша людина не слухала. Вибачаєтеся за те, що пізно надали звіт, хоча за два дні до терміну здачі вам дали абсолютно нові інструкції. Спізнилися на 30 секунд на нараду – «вибачте», колега не зрозумів ідею, яку ви щойно дуже ясно виклали на презентації – «перепрошую»...
Стоп! Кожне зайве «вибачте» віднімає бали у вашої впевненості.
Колеги набагато охочіше повірять у вас, якщо ви проявите себе як надійна, впевнена в собі людина, на яку можна покластися.
Якщо ж ви не перестанете вибачатися за все підряд, у людей підсвідомо складеться враження, що ви постійно робите помилки. Чим у такому випадку замінити «вибачте»?
Дякую
Хтось вказав вам на декілька дрібних недоліків у презентації, чекав вас лише півхвилинки на зустріч або допоміг витерти каву, яку ви розплескали на столі – дурниця і, справа життєва, тож «дякую» тут буде доречніше, ніж «вибачте».
Колега відзначить, що ви оцінили допомогу, й одразу забуде про вашу некомпетентність або деяку незграбність.
Ой
«Ой» – відмінна заміна вибачень у разі незначних промахів. З одного боку, ви берете на себе відповідальність за те, що трапилося, а з іншого – не потопаєте в морі вибачень.
Більшість дріб’язкових помилок, які відбуваються на робочому місці, на робочий процес ніяк не впливають, отже немає потреби знижувати свою професійну цінність виправданнями за кожну пролиту чашку чаю.
Гаразд
Пам’ятаєте приклад з презентацією? Якщо вас щойно попросили повернутися до попереднього слайду та пояснити його сенс, розцінюйте це просто як неуважність, вас ніхто ні в чому не звинувачує, тому немає потреби вибачатися. Просто скажіть: «Окей», та виконайте прохання.
Мені дуже шкода
Так, іноді все ж доводиться вибачатися – якщо ви сильно образили колегу або зробили значний прорахунок у проекті. Але в таких випадках простим «соррі» ви не відбудетеся – намагайтеся негайно все виправити.
Перестаньте вибачатися на автоматі. Невеликі похибки цього не варті, а значні – вимагають дій, а не слів. Машинальні «вибачте» тільки послаблюють ваш імідж.
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад