Як заробити гроші в декреті: 7 ідей для молодих мам

З виходом в декрет багато жінок стикаються з проблемою, як заробити гроші, не виходячи з дому. По-перше, без професійної реалізації їм стає нудно. Замість планерок – походи в поліклініку, замість спілкування з клієнтами – розмови з мамами на майданчику. Ритм життя у молодих мам істотно сповільнюється. По-друге, кожній жінці хочеться мати хоч трохи грошей на особисті витрати. Народження дитини – це економічний виклик для сім'ї, тому часто перед мамою постає питання: купити упаковку підгузників або помаду по акції? Найчастіше вибір падає на товари для малюка, тому з часом жінка намагається знайти підробіток, щоб забезпечити себе хоча б невеликою сумою на «кишенькові витрати».

Як вибрати вид заробітку?

Що ви вмієте робити? Трохи легше буде тим жінкам, у яких за плечима є досвід роботи в Інтернеті: створення сайтів, написання статей і адміністрація акаунтів в соціальних мережах – всі ці види заробітку підходять для віддаленої роботи, якщо у вас є певні навички.

Але не варто впадати у відчай, якщо таких навичок немає. Можливо, ви вмієте пекти торти чи щось створювати своїми руками? Це все теж може стати в пригоді, щоб поповнити бюджет, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною.

Скільки часу ви готові приділяти роботі? Очевидно, що ваш майбутній дохід безпосередньо залежить від того часу, який ви готові присвятити роботі. Але не варто переоцінювати свої сили. Перші шість місяців в житті дитини найскладніші, тому навряд чи вам вдасться викроїти більше 2-3 годин в день. А ось після двох років можна збільшувати навантаження.

Не обманюйте себе й чітко сплануйте графік завантаженості. І тоді у вас не буде відчуття, ніби ви як білка в колесі.

Організувати роботу на дому: ТОП-7 ідей

  • Робіть щось своїми руками. Плетення, шиття, кулінарія – всі ці навички можна реалізувати на дому: шити одяг на замовлення, плести шапочки та шкарпетки на продаж або готувати торти для своїх клієнтів. Головний плюс такої роботи – це повністю вільний графік.

  • Надавайте послуги на дому. Такий вид заробітку ідеальний для тих, хто в минулому був перукарем, майстром манікюру або візажистом. Просто тепер всі ваші клієнти зможуть приїжджати до вас додому й проводити б'юті-процедури, поки малюк спить. Звичайно, для цього буде потрібно певна підготовка та закупівля обладнання.

  • Продавайте товари через Інтернет. Якщо у вас є жилка менеджера з продажу, то перебуваючи в декретній відпустці, ви можете не втрачати досвід. Займіться продажем косметики по каталогах або відкрийте свій невеликий бізнес по типу спільних покупок.

  • Займіться репетиторством. Не хочете втрачати кваліфікацію, щоб можна було одразу після декрету повернутися до професійної роботи в офісі? Репетиторство – чудовий спосіб не забути те, що ви знали, і заробити трохи грошей. Іноземні мови, історія, математика та навіть бухоблік – ви можете ділитися своїми знаннями та отримувати за це фінансову винагороду.

  • Спробуйте себе в написанні статей, курсових та дипломних робіт. Ще один вид «інтелектуального» заробітку для тих мам, які не хочуть втрачати професійні навички. Написання статті або курсової допоможе освіжити ваші знання, забезпечить гарне тренування мозку і принесе непоганий дохід.

  • Побудьте нянею. Сидячи у відпустці по догляду за дитиною, можна навіть ігри та прогулянки на дитячому майданчику перетворити в спосіб заробітку. Наприклад, ведіть групи по 2-3 години раз на тиждень, запрошуйте інших дітей додому на уроки малювання разом з вашим малюком. Так ви поєднаєте приємне з корисним.

  • Увійдіть на біржу фрілансу. Швидше за все, вам не вдасться заробити завдяки їм багато грошей. Але ви завжди зможете поповнити сімейний бюджет, якщо будете писати відгуки чи короткі коментарі.

https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад