Секрети щоденної продуктивності

А ви знали, що продуктивність буває різною? Наприклад, сезонна продуктивність, коли краще працюється влітку чи в прохолодні дні осені. Або тимчасова продуктивність, коли ми прискорюємося до цілі, бо вона вже близько. Робимо ривок, так би мовити. А ще є щоденна продуктивність, і про неї поговоримо далі.

Гармонізуйте свій день

Іншими словами, знайдіть баланс між роботою, щоденними справами та відпочинком. Ефективний режим дня, який ідеально підходить саме вам – це найкраща профілактика проти емоційного вигорання. Суворо дотримуйтеся його, що б не відбувалося навколо.

Ефективний відпочинок

Від робочих завдань можна ефективно відпочити навіть за 5-10 хвилин. Коли підійшов час перерви, займіть себе чимось: приміром, вимийте чашку з-під кави або чаю чи приготуйте собі напій. Прогуляйтесь по офісу чи по квартирі, якщо ви працюєте віддалено. Секрет полягає в тому, щоб перетворити ці незначні справи в декілька хвилин медитації. Зосередьтеся на своїх відчуттях і просто спостерігайте. В такі моменти часто з’являються важливі рішення й думки. Ви здивуєтесь, наскільки такі незначні, здавалося б, речі можуть бути ефективними.

Як долати залежність від ґаджетів?

Пристрасть до ґаджетів значно зменшує нашу продуктивність. Щоб відучити себе від інтернет-залежності, почніть ставитися до смартфонів і планшетів так, як ви ставитеся до зубної щітки. Після виконання нею прямих обов’язків ви забуваєте її у ванній до наступного чищення. Так само з ґаджетами: вирішили з їх допомогою важливе питання і «забули» про них до наступного разу. Не крутіть щохвилини телефон у руках, мовби очікуючи на диво. Дива не станеться. Використовуйте браузерні версії соцмереж. А самі додатки можна видалити.

Також заведіть звичку відкривати програми через пошук. В ті моменти, коли друкуєте текст, активізується усвідомленість. «Відпишу в месенджері і повертаюся до роботи». І ви дійсно так робите, а не зависаєте на фейсбуці ще півгодини.

Тільки уявіть: пів години щодня, і за місяць вже назбирається п’ятнадцять змарнованих годин. А якщо марнуємо час по дві-три години щодня? Серйозні цифри набігають.

Ефективні навички тайм-менеджменту

Розвинувши вміння керувати своїм часом, ви зможете управлятися з найскладнішими завданнями. Так, на них витрачатиметься більше часу, ніж на простіші завдання, але й результат буде більш значущий.

Безсумнівно, найважливіший навик, який потрібно напрацювати, – це глибоке занурення в роботу. Встановіть собі робочі години, коли ви працюєте і ні на що більше не відволікаєтеся. Це може бути декілька двогодинних інтервалів або ж чотири години інтенсивної роботи. Наприклад, з 10-ї до 14-ї ви займаєтеся тільки роботою, а потім, після годинної перерви, працюєте ще дві-три години. Знову ж таки, не відволікаючись. Такий строгий режим принесе в результаті ту щоденну продуктивність, яку, безсумнівно, хоче опанувати кожна людина.

https://jobs.ua/

Підготувала Тетяна САЦЮК

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад